Jak vybrat vhodné tepelné čerpadlo pro ohřev bazénu? | Pooltechnika

Jak vybrat vhodné tepelné čerpadlo pro ohřev bazénu?

22.4.2022

Výběr správného tepelného čerpadla byste rozhodně neměli podcenit. Pokud si nejste jistí, jaké parametry by mělo čerpadlo splňovat nebo jaké čerpadlo je vhodné na sladkou a slanou vodu, pak jste na správném místě.

Základní parametry, které by u vašeho rozhodování měly hrát roli, je výkon, spotřeba energie a průtok čerpadla. Hledět byste měli i na roční období, ve kterém chcete dané čerpadlo používat. V dnešním článku se podíváme na výběr čerpadel hlouběji a poradíme vám, které je pro vás to vhodné.

Unikátní design i dálkové ovládání

Čerpadlo Mr. Silence vyniká svým nadčasovým vzhledem a zcela novou technologií. Má hliníkový kryt a z přední strany byla odstraněna vrtule, která je v tomto modelu schovaná uvnitř. Díky tomu toto čerpadlo výrazně šetří místo a stačí mu pouhých 50 cm prostoru ze tří stran. Vzduch je nasáván z bočních stran, napomáhá ohřívat i chladit vodu a postupně je pak vytlačován ven přes zadní stranu. Oproti klasickým čerpadlům, kde je velký tlak vzduchu z přední strany, se jedná o velký posun.

Výrazným benefitem tohoto čerpadla je také možnost ovládat jej na dálku přes WiFi. Díky invertorové technologii má navíc pozvolný start, čímž se nezatěžuje napětí v domě, právě naopak – napětí se automaticky přizpůsobí na rozsah 180–260 V.

Vyšší řada Mr. Silence PRO pak dokáže operovat v teplotách až do -15 °C. Navíc je až 20× tišší než běžná čerpadla – dosahuje hlasitosti pouze 38,4 dB(A), což je zhruba tolik, jako malá lednička. Čerpadlo má v sobě zabudovanou unikátní technologií Turbofan, která kombinuje aerodynamickou optimalizaci s tou nejlepší protihlukovou technologií. Výsledkem je extrémně tiché čerpadlo, které při koupání nebude rušit vás ani vaše sousedy.

Šetrné čerpadlo i na slanou vodu

Bazénová tepelná čerpadla Fuego jsou šetrná vůči přírodě, jelikož je v nich použito chladivo R32 na bázi difluorometanu, které je ekologičtější a oproti tradičně používaným chladivům R410 či R404A snižuje emise CO2 až o 78 %. Design je velmi podobný jako u čerpadla Mr. Silence, výrazně vám proto ušetří místo. Navíc je dodáváno s pouzdrem z vysoce kvalitní pozinkované oceli a je možné jej dodat v exkluzivní černé barvě.

Čerpadlo Fuego je velmi snadné na montáž a díky tomu ho lze připojit na běžné bazénové hadice o průměru 38/32 mm. Díky odolnému titanovému výměníku jej navíc můžete použít i do vířivek a bazénů se slanou vodou. Čerpadlo je díky svému odolnému plášti možné ponechat celoročně venku – je potřeba pouze zakrýt rozvod elektřiny a v zimě z něj odmetat sníh.

Čerpadlo přesně pro váš bazén

Čerpadlo Mr. Silence je vhodné pro větší bazény od 15–80 m3. Zároveň je možné jej používat jak v létě, tak i v průběhu zbytku roku (až do teplot kolem -10 °C, čerpadlo Mr. Silence PRO až do -15 °C). Díky tomu si můžete užívat krásně teplou vodu i za sychravého počasí. Čerpadlo Fuego se pak hodí pro nadzemní bazény a vířivky od 12–20 m3, přičemž díky svému titanovému výměníku je možné ho používat i na ohřev slané vody.

Obě čerpadla jsou odolná vůči povětrnostním podmínkám – může na ně pršet i sněžit a nic se jim nestane. Je nutné pouze zakrýt rozvody elektrického proudu a ometat z něj sníh.

Jak Mr. Silence, tak Fuego jsou velmi úsporná čerpadla s extrémně tichým režimem a zároveň vysokým výkonem. Obě čerpadla nabízíme v exkluzivní černé barvě.

Správné čerpadlo se vám odmění výborným výkonem a krásně teplou vodou po celou sezónu. Pokud si stále nejste jisti, kontaktujte nás, naši vyškolení odborníci vám rádi poradí a pomůžou vám vybrat to nejlepší čerpadlo přesně pro váš bazén.

Přejít na tepelné čerpadlo pro ohřev bazénu

picture

Naše bazénová čerpadla jsou k dostání u těchto prodejců