Jak na levný ohřev bazénu?

24.7.2023

Máte zahradní bazén a hledáte efektivní a ekonomické řešení, jak v něm udržet vodu v teplé a příjemné teplotě po celou sezónu. V následujícím článku vám představíme tepelné čerpadlo, díky kterému si můžete koupací sezónu pořádně natáhnout.

Pocit z ponoření do studené vody je v horkých letních dnech jistě lákavý. Ne každý ale miluje vodu studenou jako led. Majitelé bazénu by navíc často ocenili možnost koupat se i ve dny, kdy sluníčko tak nepálí. S ohřevem bazénu se někdy pojí obavy z vysokých provozních nákladů, komplikované údržby a dalších překážek. Existuje však poměrně jednoduché řešení – tepelné čerpadlo.

Teplá voda v bazénu jednoduše

Tepelné čerpadlo je inovativní přístroj, který přináší úsporný způsob ohřevu bazénové vody. Je založeno na přeměně tepla z okolního vzduchu, které je zvyšováno pomocí kompresoru a následně použito k vytápění. Tepelná čerpadla jsou mimořádně efektivní při vytápění bazénu a mohou fungovat už zhruba od  7 °C, ideálně ale při teplotě nad 15 °C. Jsou navržena tak, aby měla minimální spotřebu elektrické energie a dosáhla co nejvyšší možné účinnosti.

Jednoduchá údržba je dalším plusem těchto čerpadel. Většina moderních tepelných čerpadel má automatické funkce, které usnadňují jejich provoz a udržují je v optimálním stavu. Jediné, co musíte udělat před ukončením sezóny, je vypustit z topného okruhu vodu, aby nedošlo k zamrznutí výměníku.

Klidně a udržitelně

Hlučné zařízení může zničit klid a pohodu vaší zahrady. Tepelná čerpadla jsou naštěstí navržena tak, aby pracovala co nejtišeji, což znamená, že si užijete odpočinku u bazénu bez rušení.

Investice do tepelného čerpadla pro bazén je dlouhodobým řešením. Tyto čerpadla jsou vyrobeny z kvalitních materiálů, což zajišťuje jejich dlouhou životnost a spolehlivý provoz po mnoho sezón.

Díky tomu ušetříte na dlouhodobých provozních nákladech. Pokud jste navíc ohleduplní k životnímu prostředí, tepelné čerpadlo je pro vás ideální volbou. Využívá totiž obnovitelných zdrojů energie a minimalizuje emise skleníkových plynů, což je přínosný krok k udržitelnější budoucnosti.

Tepelné čerpadlo skýtá mnoho výhod. Jeho pořízením získáte teplou vodu v bazénu s nízkými provozními náklady, jednoduchou údržbou a tichým provozem.

Přemýšlíte-li o pořízení tepelného čerpadla, obraťte se na nás. S výběrem toho pravého pro příjemné koupání od jara do podzimu vám rádi pomůžeme.

picture

Naše bazénová čerpadla jsou k dostání u těchto prodejců